Sushi w Warszawie na zamówienie i na miejscu

Masz ochotę na pyszne sushi bez glutenu? Sprawdź więc najlepsze restauracje, które mają w ofercie tę pyszną potrawę azjatycką w formie bezglutenowej i wielu innych odmianach. Przeglądając Nori Sushi menu możemy zauważyć, że w lokalu gastronomicznym oferowanych jest wiele rodzajów tego dania. Począwszy od owalnego Nigiri - jest to owalna porcja ryżu, która zawiera także delikatną porcję wasabi.

Oco więcej posiada pasterek ryby surowej, krewetki, kalmary, a dosłownie omleta japońskiego na samym wierzchu. Ta forma dania jest jedną z pierwszych, którą spożywali Japończycy. Popularną formą dania, które można zamówić zarówno na miejscu w lokalu, jak i na wynos jest Hosomaki. Tutaj mamy do czynienia z podstawową rolką, w skład której wchodzi nori, ryż i dodatek w postaci ryby albo warzyw. W niektórych restauracjach do wyboru są także shitake, a więc grzyby a także omlet tamago. Bez wątpienia klienci mają do wyboru znacznie szerszy wybór azjatyckich potraw w surowej formie. Są to jeszcze m.in. Futomaki, Sashimi, Uramaki, Sushi bowl, Temaki, Gunkan maki, Tempura maki, Inari sushi, czy także Temari sushi. Jak widać Japończycy mają faktycznie wiele form przygotowywania swojej tradycyjnej potrawy. Jednakże to nie wszystko, co podawane jest w dzisiejszych czasach. W ofercie wielu restauracji znajdziemy też sushi bez glutenu. Taka dietetyczna forma tego dania dostępna jest chociażby w Nori Sushi menu. Warto więc odwiedzić tę warszawską restaurację z kuchnią azjatycką. W każdym rodzaju SUSHI mamy do czynienia z podstawowymi składnikami, których nie mogło zabraknąć w żadnej z potraw. O czym szczegółowo mowa? Bez wątpienia o ryżu do sushi, nori, wasabi, sosie sojowym, a także marynowanym imbirze. Już teraz odwiedź azjatycką restaurację na terenie Pragnie w Warszawie i poznaj smaki kuchni azjatyckiej w całkowitej krasie.
Więcej informacji na stronie: sushi bez glutenu.